Ambachtelijk werken, volgens moderne normen

Klanten door heel Europa

Groot geworden door focus op kwaliteit

In zijn jonge jeugd maakte Bert Elings kennis met het slagersvak, toen hij voor zijn slagersvakopleiding stage liep bij een lokale slager. Hier ontstond de passie voor het vak, die zoon Victor inmiddels heeft overgenomen. Met klanten door heel Europa is Elings het lokale karakter al lange tijd ontgroeid. Maar wat al die jaren bleef, is de liefde voor het ambacht.

Geschiedenis

Ruim dertig jaar Elings Meat Products.

1981

Bert Elings maakt kennis met het vak, tijdens zijn stage bij de slagerij in Geldermalsen. Na de slagersvakopleiding werkt hij drie jaar lang als lokale slager, om het vak eigen te maken.

1987

Vanuit Geldermalsen verhuist Bert Elings naar slachthuis Tiel. Hier start hij Elings Vlees en groeit het bedrijf in grossiersdiensten voor slagerijen.

1991

In dit jaar starten we met de invoer van hoge kwaliteit runderen vanuit Belgiƫ.

1993

We starten met het houden van eigen vleesvee. Hierdoor verbreden we onze kennis van de hele keten.

1998

Ons bedrijf groeit dusdanig, dat we besluiten te verhuizen naar het slachthuis in Dodewaard. Door onze focus op hoogwaardig rundvlees, haken steeds meer klanten aan.

2001

Elings gaat de grens over. Onze eerste klanten buiten de Nederlandse grenzen bevinden zich in Belgiƫ en Luxemburg. Door de export groeit ons bedrijf gestaag door.

2008

Na jaren van continue groei, is het tijd voor een volgende stap. We kopen ons eigen pand in Andelst, waar we in 2010 intrekken en nu nog steeds onze productielocatie hebben.

2009

Zoon Victor stapt in het bedrijf. Als toekomstig opvolger besluit hij het bedrijf verder te moderniseren en zoekt hij de grenzen verder op. We exporteren verder Europa in.

2012

We besluiten ook biologisch vlees te gaan verwerken en behalen hiervoor in 2012 ons SKAL certificaat. We kennen op dat moment twee stromingen van biologisch rundvlees: Nederlands melkvee en vleesvee uit de Ardennen.

2013

We verkrijgen het Beter Leven keurmerk voor de eigen productie, maar ook voor ketenbeheer van de boeren die aan ons leven. Hoeveel sterren verschilt, maar de focus ligt op twee sterren.

2015

Voor klanten die de behoefte hebben aan uitmuntende kwaliteit vlees, selecteren we sinds dit jaar handmatig de allerbeste karkassen. De veredelde delen brengen we op de markt onder de naam Elings Exclusive.

2016

Elings Vleesvee en Elings Vleesproducten gingen tot nu toe samen, maar worden dit jaar opgesplitst in twee aparte entiteiten. Het zorgt dat we ons beter kunnen focussen op onze kerntaken.

2022

Elings Vleesproducten breid verder uit en vernieuwd haar complete productielijn.

Ons team

Bert Elings - Oprichter & Verkoop NL
Victor Elings - Algemeen Directeur & Verkoop EU
Kevin Jansen - Logistiek Manager
Wendy Berns - Financieel Medewerker